Main menu

IJs’brekend Skorpios

Skorpios Cruises biedt een onvergetelijke reiservaring in de Chileense wereld van gletsjers en fjorden. De kortste route van 4 dagen is de meest avontuurlijke, een intense beleving waarbij je wel zo鈥檔 14 gletsjers van heel dichtbij kunt bewonderen. Alleen een bezoek aan Antarctica kan dit evenaren, maar daarvan is de reisduur ten minste 2x zo lang. Deze 4-daagse belevenis past daarom perfect in een samengestelde reis door Chili in combinatie met andere verrassende hoogtepunten die het land te bieden heeft.
40_Desembarco Glaciar El Brujo - kopie

IJsbrekers in Chili
De vloot bestaat uit 2 schepen die zijn gebouwd naar eigen ontwerp. Het is de enige cruisemaatschappij in dit ongerepte deel van de wereld; het zuidelijke en noordelijke ijsveld van Chili, die met ijsbrekers vaart. Uniek, omdat er tot zeer nabij de gletsjers genavigeerd kan worden.

59_Navegaci贸n en hielo en Fiordo Calvo - kopie

4- of 6 daagse route
De 2 schepen varen elk een eigen route. De 4-daagse route legt 600km af, het is een avontuurlijke expeditie die uitsluitend door kanalen en fjorden navigeert聽in zuidelijk Chileens Patagoni毛. Kort, intens en vooral spectaculair. De vaarroute van de 6-daagse cruise is 1300km, begint in het groene merendistrict en brengt je naar het kleurrijke Chilo茅 eiland tot aan de adembenemende San Rafael gletsjer in noordelijk Chileens Patagoni毛.

4-daagse: Kaweskar Route, MV Skorpios III
Prijsindicatie: per persoon vanaf 鈧 1.680 (2017/2018)

 • 3 nachten
 • vertrekdag: dinsdag of vrijdag
 • vertrekplaats: Puerto Natales
 • reisseizoen: half oktober tot eind maart
 • hoogtepunten: maximaal 14 gletsjers, waarvan er vijf samenkomen in de Calvo Fjord
 • dieren: dolfijnen, zeeleeuwen, aalscholvers en condors

Tip: boek een pre-tour via Skorpios met bezoek aan het Torres del Paine National Park. Voor wie op dinsdag de cruise maakt, kan vooraf een extra nacht aan boord boeken. Voor wie op vrijdag vertrekt wordt de extra nacht aangeboden in een hotel in Puerto Natales.

MINI Mapa Ruta Kaweskar 2016-2 rev1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6-daagse: Chonos Route, MV Skorpios II
Prijsindicatie: per persoon vanaf 鈧 1.950 (2017/2018)

 • 5 nachten
 • vertrekdag: zaterdag
 • vertrekplaats: Puerto Montt
 • reisseizoen: half september tot het laatste weekend van april
 • hoogtepunten: San Rafael Gletsjer, de warmwaterbronnen in Quitralco Fjord, Chilo茅 eiland.
 • dieren: blauwe en bultrugvissen in de Golf van Corcovado (vooral december, januari en februari), en Magellanic pingu茂ns, dolfijnen, zeeleeuwen en aalscholvers.

MINI Mapa Ruta Chonos 2016-2 rev1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De vloot

Beide schepen hebben een capaciteit van zo鈥檔 100 passagiers en beschikken over hutten, verspreid over 5 dekken, ingericht met lage bedden, tv en badkamer. De 4-daagse route wordt uitgevoerd door de MV Skorpios III, de meest comfortabele van de 2, vergelijkbaar met een klasse standaard superior. De keuken aan boord is van zeer goede kwaliteit en de maaltijden worden geserveerd met een mooie Chileense wijnselectie. Het 2e schip, de MV Skorpios II, is weliswaar eenvoudiger, standaardklasse, maar nog steeds comfortabel. De kans op zeeziekte is klein, er wordt niet op open zee gevaren, maar door beschutte fjorden en kanalen. Er is een dokter aan boord 24/7 en er wordt Spaans en Engels gesproken.
96_Glaciar Bernal en Fiordo de las Monta帽as - kopie

All Inclusive aan boord
Inbegrepen: vier maaltijden per dag, open bar service (onbeperkt alle drankjes, inclusief alcoholische). Daarnaast alle excursies en bezoeken die in de programma鈥檚 zijn vermeld.

Over Skorpios
Deze Chileense cruisemaatschappij biedt al 40 jaar cruises aan en is tot nu toe de enige die, met haar eigen ontworpen ijsbrekers, exclusief toegang biedt tot een van de grootste waterreservaten op aarde. Dit zuidelijke ijsveld van fjorden en gletsjers ligt volledig afgesloten van de bewoonde wereld en is uitsluitend omringd door nationale parken. Klik聽hier聽voor de website van聽Skorpios.

Indicatieprijs聽
Een 4-daagse expeditie op basis van all inclusive (indicatieprijs in het laagseizoen): 2017/2018: euro 1.680,- per persoon op basis van een 2-persoonshut.

Vragen, prijzen en boekingen:
Skorpios maakt deel uit van de Latin Collection, een selectie van reisproducten met een bijzondere beleving en stijl. Ben je reisspecialist en heb je hulp of advies nodig bij het boeken? Neem hiervoor聽contact聽met ons op.