Main menu

Dominicaanse Republiek reisverhaal

mei 2015, Monique Peereland

Met vriendin Miranda van Dam van een heerlijke vakantie genoten op de Dominicaanse Republiek. Het was voor ons beiden niet de eerste keer dat we er waren. Natuurlijk gingen we voor de geweldige stranden en verbleven we in all inclusive hotels, maar we wilden ook vooral afwisseling.

Onze reisroute: Van de hoofdstad Santo Domingo naar het schiereiland Samana en vandaar naar Punta Cana. Ruimte genoeg voor strand, kletsen, lachen, gezellig eten en drinken en soms ook helemaal niets o ja en eindelijk weer eens een boek lezen.domrep miran en mo

Santo Domingo
Leuk! We hebben ons een dag prima vermaakt in het fotogenieke koloniale stadshart. Gezellige pleinen, mooie architectuur en gezellige restaurants met terras. Jammer toch dat veel toeristen de hoofdstad vaak overslaan. Ik snap dat de reistijd pittig is vanuit Punta Cana,  zo’n 3 uur, maar je ziet onderweg weer eens iets anders en het is echt de moeite waard. Het stadshart is overzichtelijk en 3 uur is voldoende om een goede indruk te krijgen én ook nog een terrasje te pakken.

DOMREP-sdq5

Tip: plan een nachtje in Santo Domingo dan kun je ’s avonds in een van de leukste restaurantjes eten en borrelen tussen de locals in een hippe trendy bar. Er zijn leuke boutique hotels in Santo Domingo te vinden.
DOMREP-sdq1

DOMREP-streetart sdq

Van Santo Domingo met de bus naar Samaná 
We reisden met de lokale bus, kaartje kochten we gewoon aan het loket. We wachtten geduldig in de chaotische drukte van het busstation en stapten uiteindelijk op de bus richting Samana (reisduur: 3,5 uur). Een mooie route in een comfortabele bus. Bij aankomst vanaf de busstop een taxi naar ons hotel genomen op zo’n 1,5 km rijden.

DOMREP-bus sdqsamana

Schiereiland Samana 
Grand Bahia Principe Cayacoa ligt prachtig aan een baai. We verbleven hier 3 nachten. Samaná schiereiland bestaat uit tropische heuvels, beschutte baaien, mooie en veel nog verlaten palmenstranden. Het landschap is hier ontzettend groen. Het regent hier in vergelijking met de andere strandregio’s meer, maar nog steeds minimaal. De droogste maanden zijn in onze winter, maar in de zomermaanden is de temperatuur heerlijk met als prettige bijkomstigheid dat het wat rustiger is. Tip: als je in januari of februari reist dan zijn hier bultrugwalvissen te zien.

DOMREP-BP beach

DOMREP-BP room with a view

Cayo Leventado: dagje luxe 
Een van bekendste pareltjes van de reeks van eilanden voor de kust van Samana. Per boot reisden we af naar het eiland Cayo Levantado, ook wel het Bacardi-eiland genoemd. Het Luxury Bahia Principe Cayo Leventado is een paradijsje, een uitgestrekt resort waar (gelukkig) golfkarretjes rijden. De service is perfect, net als de ruime keuze aan restaurants. Prettig dat je kunt kiezen uit rust of vertier zowel bij de zwembaden als op het strand.

DOMREP-cayoleventado1 DOMREP-BP cayo leventado mo BP leventado

Per boot oversteken en vandaar naar Punta Cana
Tijd voor een avontuurlijk tochtje naar Punta Cana. Met de taxi naar de haven, hangen op een stenen bankje en wachten tot we mogen instappen op het bootje. We settelen ons tussen de locals nemen plaats op een wiebelende bank en zien onze tassen opgestapeld ergens in een hoek liggen. Het was een leuke en verkoelende bootrit op het water in het gezelschap van een praatgrage en nieuwsgierige buurvrouw.  Bij aankomst worden we keurig opgewacht en met een taxi naar ons hotel in Punta Cana gebracht. We zijn bij elkaar zo’n 6 uur onderweg geweest (kosten voor 2 personen: ud 250,00).

DOMREP-samana-puj DOMREP-samanapuj1

Punta Cana: beachlife
Zon, zee, strand en een hip hotel, Breathlesss Punta Cana Resort & Spa (AMResorts). We zijn heerlijk in het resort gebleven de laatste 2 dagen en hebben ons te goed gedaan aan een overdaad aan strand, zon, heerlijk eten en cocktails.

beach puj DOMREP-amresort puj IMG_2529 DOMREP-mojito puj IMG_2534

Kortom een fantastische vakantie op een fantastische bestemming! Er is nog zoveel meer te doen maar daar is een weekje toch echt te kort voor. Een prima excuus om een volgende trip te plannen. Ik kijk er nu al naar uit.