Main menu

W-trekking Torres del Paine

De meest ultieme manier om de schoonheid van het natuurpark Torres del Paine te ontdekken is wel de meerdaagse W-trekking.  Het is een wandelroute langs de hoogtepunten van het nationaal park Torres del Paine. Drie valleien vormen samen een W-vorm, vandaar de naam. De drie afzonderlijke tochten, die samen de W maken, zijn de Las Torres Trail en de Mirador Grey Trail en de Valles Frances Trail.

Natuurbeleving
Ingrediënten van deze wandelroute zijn o.m.: imposante gletsjers, turkoois gekleurde gletsjermeren, een bijzondere flora en fauna, weidse uitzichten over de pampa en natuurlijk de torenhoge granieten bergtorens van het Paine Grande massief die Patagonië als bestemming op de kaart hebben gezet. De natuur ervaren als heer en meester, de wind regeert hier als keizer, de constante verandering van licht en temperatuur zorgt voor een ongekend mooi kleurenpalet in het landschap. Je slaapt in berghutten, een kamer met gedeelde badkamer (soms ook in meerpersoonskamers).

‘self guided’ trekking
De W-trekking kan ook gemaakt worden zonder begeleiding. De W is goed gemarkeerd en voert over duidelijke, niet te missen paden. Wel dien je tijdig te boeken voor de berghutten als ook de groepstransfers.

 Torres del Paine big map