Amazone of Pantanal? - caribbeanlatin.nl

Amazone of Pantanal?

De Amazone heeft natuurlijk de naam natuurgebied nummer 1 van Brazilië te zijn. De Pantanal biedt echter door de minder hoge begroeiing, een veel betere kans op het waarnemen van wilde dieren. Of je nu de Noord- of Zuid-Pantanal bezoekt het landschap laat zich het beste beschrijven als uitgestrekte weides en bossen met rivieren en meren. Trek je echt diep de Pantanal in dan kun je beter spreken over een ‘niemandsland’ en dien je rekening te houden met eenvoudige slaapadressen.

Reisseizoen

Terwijl je de Amazone het hele jaar kunt bezoeken, geldt voor de Pantanal een reisseizoen van april tot november. In de overige maanden regent het er zo heftig dat de rivieren buiten hun oevers treden, waardoor veel land onder water staat en het lijkt op een gigantisch moeras (Pantano = moeras).

Bonito en de Zuid-Pantanal

Veel toeristen kiezen voor een bezoek aan Bonito, een geweldig eco-paradijs in de groene natuur, met daarin grotten, meren, druipsteenformaties, watervallen en heldere rivieren. Je kunt hier zwemmen en snorkelen tussen honderden vissen. Hoewel je Bonito vanuit Campo Grande bereikt, ligt het niet in de Pantanal, maar wel in de buurt. Je kunt Bonito dus prima combineren met een bezoek aan, de zuidelijke regio’s van de Zuid-Pantanal.

Waarom Brazilië?

Brazilië is zo groot dat het onmogelijk is om het hele land te leren kennen, ook al heb je het al vaker bezocht. Brazilië verschilt van die van de andere landen in Zuid Amerika. Niet alleen anders omdat Brazilië het grootste land is, omdat er Portugees in plaats van Spaans wordt gesproken of omdat het van alle landen de mooiste stranden langs honderden kilometers kustlijn heeft, maar vooral anders omdat Brazilianen nu eenmaal anders zijn! En dat bedoelen we heel positief. Gastvrij, behulpzaam, toegankelijk, ze zijn altijd wel in voor een praatje, al is het met handen en voeten. Ze zijn gewoon ontzettend leuk!