Colombia, de koffiedriehoek - caribbeanlatin.nl

Colombia, de koffiedriehoek

Koffiezone
Als het je eerste reis naar Colombia is dan zou de koffiezone eigenlijk niet mogen ontbreken. Je vliegt vanuit Bogota naar Manizales of Pereira. De koffiecultuur, de prachtige natuur, slapende dorpjes én slapen op een finca met uitzicht op de koffievelden tot zover het oog reikt.
P1110035 - kopie

Op de achtergrond van de glooiende heuvels vol koffieplanten zie je de bergpieken van natuurpark Los Nevados. Hier tref je besneeuwde bergtoppen, warmwaterbronnen, vulkanische meren en een unieke vulkaanvegetatie.

De natuur in de koffiezone is adembenemend. Vanaf het dorpje Salento heb je een supermooi uitzicht over de Cocora Vallei. Hoge palmbomen en met planten begroeide valleien op een hoogte van zo’n 2400 meter.

P1100890 - kopieP1100802 - kopieP1100864 - kopie

Er is veel meer te zien waarbij je optimaal van de natuur kunt genieten. Zo is er het Parque Nacional del Café, een themapark rond de koffiecultuur met tal van (kinder)attracties en exposities, replica’s van plantagehuisjes, een kabelbaan en een liveshow rond de geschiedenis van de koffie. Het park is wel pretpark-achtig, maar je vindt er ook een traditionele koffieplantage waar een echte koffieplanter je tekst en uitleg geeft over zijn werk.
P1110024 - kopie