Dushi Kòrsou - caribbeanlatin.nl

Dushi Kòrsou

Het is een ongekende luxe om Curaçao in tijden van Corona te bezoeken als het ten minste code geel is. Je ontsnapt niet alleen aan alle corona hectiek in Nederland, ook is het eiland veel rustiger en kan de ervaring anders zijn dan ‘voor-corona’. Kortom, wanneer de mogelijkheid zich aandient om op vakantie te kunnen, dan is Curaçao een fantastische reisbestemming. Hieronder lees je onze ervaringen.

Duiken

Alhoewel het buureiland Bonaire bekend staat als een echte duikbestemming, is het duiken op Curaçao ook een aanrader. Wij hebben op twee plekken een duik gemaakt, namelijk bij het huisrif van het Blue Bay en die van het Coral Estate resort. Beide huisriffen zijn vanaf het strand te betreden, wat de duik erg ontspannen maakt voor beginnende duikers. Wij vonden het huisrif van Blue Bay het mooist, aangezien zich hier onderwater een muur bevond wat het beeld onderwater fantastisch maakte. Onderwater zagen we erg veel grote lion vissen, deze vis ziet er mooi uit maar zijn aanwezigheid vormt een bedreiging voor de hele onderwaterwereld, aangezien de lion vis veel jonge vissen opeet. Naast veel lion vissen, zagen we tijdens onze duiken ook schilpadden en grote murenen.

Baaien te kust en te keur

Alhoewel Aruba en Curaçao nog geen 80 kilometer van elkaar verwijderd zijn, vind je op Curaçao een totaal ander type strand dan op Aruba. Waar de Arubaanse stranden gekenmerkt worden door brede kilometerslange stranden, zie je op Curaçao veel kleine baaitjes met hagelwit zand. Wij hebben zelf diverse strandjes in het noorden bezocht. In het noorden bevinden zich veel strandjes, waarbij de een voor iedereen vrij toegankelijk is terwijl bij de andere een toegangsprijs moet worden betaald. Stranden met een toegangsprijs zijn: Cas Abao en Playa Portomari. Al de andere stranden in het noorden zijn vrij toegankelijk, maar het huren van een bedje kost wel wat (reken rond de 5 USD). Het mooiste strandje vonden wij Playa Jeremi. Playa Jeremi is een erg rustig strandje, gelegen tussen rotsen met een azuurblauwe oceaan met kabbelende golven. Playa Jeremi is misschien wel het best bewaarde geheim van Curacao, aangezien het er veel rustiger is dan op de bekendere strandjes als Grote en Kleine knip. Wie een dag in alle rust op een prachtig strandje tussen de rotsen wilt verblijven, moet naar Playa Jeremi gaan. Het is daar gewoon fantastisch mooi.

een van de vele stranden op Curaçao

Willemstad

Bij een vakantie naar Curaçao mag een bezoek aan Willemstad natuurlijk niet ontbreken. Willemstad voelt in tegenstelling tot Kralendijk groter aan en bepaalde delen komen erg overeen met Oranjestad op Aruba. Net als Oranjestad worden bepaalde delen van Willemstad gekenmerkt door veel winkels en restaurants, die door het wegblijven van de vele, vooral Amerikaanse, cruisetoeristen leeg blijven. Nu vraag je je natuurlijk af welke plekjes in Willemstad wel het bezoeken waard zijn?

Pontonbrug

Ofwel de Pontjesbrug, de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. De Pontjesbrug verbindt Punda met Otrabanda en vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de handelskade. Op de handelskade staan oude koloniale gebouwen met kleurrijke gevels. Een view die niet gemist mag worden voordat je het eiland verlaten hebt.

Pontjesbrug Willemstad by night

Pietermaai

Wanneer je de pontjesbrug hebt overgestoken in de richting van Punda, is het leuk om Fort Amsterdam te bezoeken. In dit kleurrijke fort zetelt de Curaçaose regering. Het fort is ook opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een wandeling in Willemstad kun je leuk afsluiten in een van de restaurants in Pietermaai. Aan deze straat zijn diverse oude koloniale gebouwen gerenoveerd die dienst doen als hotel of restaurant. Voorbeelden hiervan zijn de restaurants BijBlauw en Deheeren@sea, waar je met uitzicht op zee heerlijk kunt genieten.

Terras van de Heeren@sea restaurant