Een 2-sterren Michelin belevenis - caribbeanlatin.nl

Een 2-sterren Michelin belevenis

Erik en Juliën van Loo samen met F&B manager Sebastian Mena (Curaçao Marriott)

8 januari jl. was de eerste editie van een uniek dinerconcept bij het Curaçao Marriott Beach Resort. Het waren niemand minder dan Patron Cuisinier Erik van Loo en Chef Juliën van Loo van sterrenrestaurant Parkheuvel** die samen met de Executive Chef van het Curaçao Marriott, Alex Kooijman, de sterren van de hemel kookten. Het diner bestond uit een 5-gangenmenu met bijpassend wijnarrangement. De Chefs werden bijgestaan door de voltallige keukenbrigade en het bedienend personeel van het Curaçao Marriott Beach Resort.

Speciaal voor dit concept wordt het Çspice restaurant het toneel van een bijzondere Michelin sterrenavond uit met prachtige creaties van meesterkoks en onvergetelijke smaaksensaties. Curaçao Marriott hotelgasten, maar ook culinaire liefhebbers van buiten, kunnen vooraf reserveren.

“De eerste amuse was een selectie van
3 verschillende hapjes, een tartaar van mooie zeebaars met frisse en Aziatische elementen, cannelloni gevuld met een mousse van kalfszwezerik. Aantrekkelijk en verrassend voor het oog met een ongelooflijke smaaksensatie”, aldus Elianne

Over Patron Cuisinier Erik van Loo en Chef Juliën van Loo

Erik van Loo is sinds 2006 eigenaar van het Restaurant Parkheuvel in Rotterdam, bekroond met twee Michelin sterren. Hij heeft een lange staat van dienst in de culinaire wereld en is inmiddels één van de bekendste chefs in Nederland. Een scala aan signature gerechten staan op zijn naam als ook een aantal culinaire boeken. Sinds 2020 wordt hij in de keuken bijgestaan door zijn zoon Juliën.

Ze zijn beiden gepassioneerde chefs die de lat onverminderd hoog leggen, hun motto is dan ook: “Ongeacht de weersomstandigheden, of het nu keihard regent, de zon schijnt, een tropisch klimaat of stevige kou, waar wij koken is er altijd een Champions League finale.” aldus Erik en Juliën van Loo.

Impressie van het 5-gangenmenu op 8 januari jl.

Elianne was er tijdens dit bijzondere sterrendiner bij, lees haar recensies https://www.instagram.com/eliannedrinkswine/

“De eerste gang: Noordzee krab, een zoete en fluweelzachte smaaksensatie van de krab gecombineerd met grapefruit, appel, en munt smaakte fantastisch. De Chablis die daarbij werd geschonken paste perfect.” 
“De derde gang: Bresse Kip met Champignon Ravioli en Kreeftensaus in combinatie met @thewhisperingangel. Een signature dish van Parkheuvel sinds 1992 en niet voor niets. Je ervaart meerdere smaaksensaties, die elk op een afzonderlijke manier weten te verrassen, een prachtig gerecht.“

Het smaakt naar meer..
De eerste van de reeks Michelin sensaties is zeer succesvol van start gegaan. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan de eerstvolgende editie, die zich in 2022 verder uit zal rollen en dan natuurlijk ook weer ‘powered by Curaçao Marriott Beach Resort’.