Harbour Village Bonaire laat koraal groeien op stroom - caribbeanlatin.nl

Harbour Village Bonaire laat koraal groeien op stroom

Bonaire, Nederlands Caribbean, 19 april 2017 –

Oceaanbeschermers
Harbour Village Beach Club weet maar al te goed hoe belangrijk oceaanbehoud is. Het resort zet zich al jaren in voor koraalbescherming. Dit bedreigde ecosysteem is uiterst kwetsbaar en onmisbaar voor het zeeleven. Herstel van koraal en initiatieven om het groeiproces te versnellen zijn van groot belang. Het resort hecht veel waarde aan onderzoek, dat gekoppeld wordt aan educatieve doeleinden. In dat kader heeft het recentelijk een innovatieve technologie gelanceerd waarmee koraal in rap tempo groeit. Er wordt samengewerkt met studentenorganisatie ‘Teens4Oceans’, die op Bonaire wordt vertegenwoordigd door STINAPA, Bonaire Marine Park. Webcam specialist ‘View into the Blue’, verzorgt de live-streaming en verzamelt de resultaten van het onderwateronderzoek.

Electrified Reef Technologie

Koraal heeft kalksteen nodig om te kunnen groeien en ‘Electrified Reef Technologie’ is de enige techniek die dit kan aanmaken. Er wordt gebruik gemaakt van elektrische stromen op laagspanning, waarmee het koraal wel 10x sneller groeit dan de traditionele methodes. De techniek verbetert bovendien ook nog eens de kwaliteit van koraal.

Innovatiekracht
Harbour Village bewijst hiermee maar eens te meer, hoe groot haar betrokkenheid is ten aanzien van het koraalbehoud. Tot nu toe, het enige resort, dat traditionele transplantatietechnieken effectief combineert met een geavanceerde technologie op stroom. Transplanteren kan alleen met Elkhorn en Staghorn koraal, terwijl de elektrische techniek meer dan 2,500 koraalsoorten kan bewerken. De onderwatercamera’s worden gebruikt om PH, zoutgehalte en temperatuur te meten, de processen en methodes ‘real-time’ te volgen en controleren.

Duikersparadijs Bonaire
“We zijn vastberaden om onze rol als belangrijke partner voor oceaanbehoud verder uit te breiden, de schoonheid van Bonaire en het onderwater ecosysteem in stand te houden” zegt Frank Gonzalez, Managing Director van Harbour Village. “Ons resort biedt de perfecte omstandigheden voor dit project. Zo is er direct toegang tot de koraalriffen dicht bij de kust aan ons privéstrand, en omdat we al jaren onderzoek doen, beschikken we al over onderwatercamera’s. We zijn ontzettend verheugd dat we met de ‘Electrified Reef Technologie’ de reputatie van Bonaire als duikersparadijs hoog houden. We zijn er als resort maar wat trots op hier een bijdrage aan te mogen leveren.”

Koraalambassadeurs
Het initiatief van Harbour Village om ‘Electrified Reef Technologie’ te lanceren op Bonaire is een geweldig voorbeeld van onze jarenlang inspanningen als koraalbeschermers.” zegt Christine Ball, Dive Operations Manager en PADI Course Director bij Great Adventures Bonaire, de duikschool van het resort. “De grote mate van toewijding van ons management aan oceaanbescherming stelt ons team in staat om onze gasten, maar ook studentengroepen, voor te lichten over bedreigde ecosystemen. Over hoe zij kunnen helpen bij het beschermen van de koraalriffen op Bonaire en die in onze wereldzeeën.”

Harbour Village Beach Club Bonaire
Het meest luxe verblijfadres op het eiland Bonaire, verscholen op een schiereiland. Perfect voor wie de schoonheid van Bonaire wil ontdekken en de luxe, comfort en privacy van een kleinschalig resort kiest met het mooiste strand van Bonaire voor de deur. Het openluchtrestaurant op zee ‘La Balandra’ is schitterend gelegen op een pier in zee. Het resort beschikt verder over een 5-sterren PADI duikschool met professionele duikinstructeurs, een Spa en fitness. Voor meer informatie over Harbour Village Beach Club, bezoek www.harbourvillage.com.