Hotel Cumbres - caribbeanlatin.nl

Hotel Cumbres

Hotel Cumbres Puerto Varas is een begrip in het Chileens merendistrict. Het wordt beschouwd als een van de beste hotels van Puerto Varas, ligt op korte loopafstand van het centrum en heeft een mooi en weids uitzicht op het Llanquihue meer. De beeldschone Osorno vulkaan ligt aan dit meer, het is éen van de weinige vulkanen in Chili die zich zo mooi en open presenteert. 

Cumbres hotels
Naast het hotel in Puerto Varas heeft Cumbres ook een hotel in San Pedro Atacama en twee in Santiago de Chile. Klik hier voor de website.

Puerto Varas
In de Nederlandse zomermaanden is het een populaire wintersportplaats, maar in ons winterseizoen, daar zomer, ook druk bezocht. Er zijn volop restaurants, terrassen en winkels. Veel speelt zich af aan de waterkant waar de Osorno vulkaan het machtige middelpunt is. Je vindt er strandjes en er wordt druk gerecreëerd op het water o.a. windsurfen en kajakken. De Duitse en Zwitserse invloed is hier merkbaar, gebouwen in chaletstijl en streekgerechten als ‘Kuchen’ en ‘kaasfondue’. Merengebied

Het Chileens merendistrict
Ruig en woest, het bestaat uit groene landschappen met dichte wouden, eeuwenoude bomen en diepblauwe meren die een schitterend contrast vormen. Op de achtergrond de machtig Andes met pieken van wel 5000 meter. Je kunt je hier het beste met een huurauto verplaatsen, je eigen tempo bepalen, natuurparken bezoeken, vulkanen bewonderen van een afstand of er één beklimmen, zoals de Villarica bij Pucon. Voor de kust ligt het eiland Chiloe, per ferry bereikbaar, met een landschap van groene heuvels en bewoners die nog naar oude gewoontes en gebruiken leven. Er zijn opvallend veel kerkjes, maar ook gekleurde huizen waarvan enkele op palen, gelegen aan de waterkant.

Oversteek naar Argentinië
Vanuit Puerto Varas kun je in één dag naar Bariloche in Argentinië. Dit kan per huurauto of per openbare bus, er is ook een catamaran die vooraf geboekt kan worden.

Vragen, prijzen en boekingen:
Cumbres hotels maakt deel uit van de Latin Collection, een selectie van reisproducten met een bijzondere reisbeleving en stijl. Ben je reisspecialist en heb je hulp of advies nodig bij het boeken? Neem hiervoor contact met ons op.