PARADERA PARK ARUBA: 'DE SFEER IS GASTVRIJ EN INTIEM' - caribbeanlatin.nl

PARADERA PARK ARUBA: ‘DE SFEER IS GASTVRIJ EN INTIEM’

Interview met Diana Nohlen, TravelXL at Home

Diana, een ervaren reisprofessional met 20+ jaar ervaring, noemt zich met recht een globetrotter. Ze heeft dan ook heel wat van de wereld gezien, binnen en buiten Europa. Vorig jaar bezocht ze voor het eerst Aruba. Lees hier alles over met welke verwachting ze vertrok en hoe die nu is. Verder vertelt ze over haar reisvak en bovenal hoe zij Paradera Park Aruba, een kleinschalig logeeradres op Aruba, heeft beleefd.

Tekst: Monique Peereland – Foto’s: Diana Nohlen en Paradera Park Aruba
Artikel: magazine.reisbizz.nl (30 mei 2022)

Waarom nu pas naar Aruba?

Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik toch wel het clichébeeld van Aruba had, namelijk een druk eiland met veel hoogbouw. Ik maak ieder jaar keuzes qua (nieuwe) bestemmingen bezoeken en zelfs in Coronatijd heb ik geïnvesteerd in reizen en ben ik niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik wilde dit ook naar mijn klanten uitstralen. Bonaire bezocht ik ook in Coronatijd, en Curaçao ken ik goed, daar ben ik vaak geweest. Dus nu was Aruba aan de beurt. Het moest er een keer van komen.

Wat is jouw USP als reisexpert?

Het persoonlijk maken voor de klant, een afspraak maken wanneer het hen schikt, flexibel zijn voor klanten waardoor je gerichter tot de invulling van wensen kan komen, zeg maar to the point. Zo sta ik er in, en mijn klanten ervaren dat als prettig. Zo speel ik makkelijk in op vragen, en kan ik laten zien dat ik een expert ben op mijn vakgebied.

Waar ligt de focus in je werk?

Ik ben een reisprofessional die mij volledig inzet op expertise, door heel veel te reizen. Tijdens het reizen geniet ik natuurlijk, maar reis ook vooral vanuit het vertrekpunt van mijn klanten. Dat is waarmee ik mijn klanten telkens weer blij maak. Ik deel uitgebreid mijn ervaringen en wijs ze op zaken die niet in boekjes of op internet te vinden zijn. Het is niet alleen dat, maar de combinatie van een persoonlijke benadering, ontzorgen en net dat stapje extra zetten.

Wie is je doelgroep?

Ik zet mij 100% in voor mijn klanten, op zoek naar de meest perfecte invulling van hun reis, ongeacht het aantal sterren wat een accommodatie heeft. Niet een specifieke doelgroep dus. Mijn service naar klanten is eerlijk en open. Bij maatwerkreizen weet ik al snel in te schatten over welke prijs we praten en dat overleg ik met de klanten qua invulling van hun budget. Mijn ervaring is dat klanten dat op prijs stellen. Het resulteert er ook in dat het gesprek al snel de diepte in gaat en we effectief kunnen toewerken naar een passende reis. Daar neem ik overigens alle tijd voor, ik wil de klant niet alleen informeren, maar vooral ook inspireren!

Heb je een specialisatie?

Ik heb wat moeite met het woord specialisatie. Ik heb heel veel gezien in de Caribbean, Noord Amerika, Afrika, Azië en Europa, maar ben ik dan een specialist? Mijn doel is om veelzijdig te zijn met een enorm groot aantal vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daar zet ik echt op in. Mijn persoonlijk wereldwijde expertise is mijn grootste troef voor klanten. Ik wil een goede sparringpartner zijn voor hen, onderdeel zijn van hun reis. Een tevreden klant geeft mij nog steeds een grote kick.

Hoe is je ervaring met Aruba, nu je er bent geweest?

Het was een eyeopener, wat een leuk eiland! Ondanks dat het niet zo groot is, is de afwisseling van accommodaties vooral wat mij zo enthousiast maakt. De stranden zijn werkelijk prachtig. De combinatie van de uiterst relaxte en vriendelijke bevolking en de vele gezellige en mooie plekken die ik gezien heb, maken het heel aangenaam. Een huurauto is daarbij wat mij betreft een absolute must. Er is een ongelofelijke uitgebreide keuze aan restaurants, van strandtent tot informeel chique en alle wat daartussen zit.

Waar heb je geslapen?

Ik heb in 3 verschillende accommodaties geslapen. Ik heb dat gedaan omdat ik een goed beeld wilde krijgen van de overnachtingsmogelijkheden en de locatie. Gestart in een boutique-hotel net achter Palm Beach, daarna in een luxe hotel op Eagle Beach én een aantal dagen genoten in een kleinschalige hideaway Paradera Park. Sfeer proeven (expertise opdoen) vind ik belangrijk om mijn klanten het juiste advies te kunnen geven.

Welke accommodatie wil je er uitlichten?

Paradera Park, midden op het eiland, was echt een verrassing! Ontzettend centraal en is een super goede uitvalsbasis om Aruba met een huurauto te verkennen. De afstanden zijn klein op Aruba, het weerhoudt je er daarom niet van om ’s avonds nog even naar de stad te rijden om een hapje te eten.

Hoe zit het hier met de gastbeleving?

Debby en Henk, de eigenaren, vind ik echt van toegevoegde waarde voor hun gasten. Je ziet ze niet de hele dag, maar ze zijn er altijd als je ze nodig hebt. De gastvrijheid staat hier als een huis. De accommodatie straalt ook helemaal uit wie Debby en Henk zijn. De sfeer is gastvrij en intiem, je voelt je er direct welkom. Je ziet dat aan alles veel liefde en aandacht is besteed. Een prachtig onderhouden tropische tuin met gezellig zithoekjes en hangmatten en mooie ligbedden bij het zwembad. Alles is fris en schoon, de inrichting van de appartementen is heel compleet en comfortabel. Bovendien staan de strandstoeltjes en de koelbox gratis voor hun klanten klaar om meegenomen te worden op het eiland. Bijzonder toch!

Wil je verder nog iets kwijt over Paradera Park Aruba?

Jazeker, weet je wat ik ook zo ontzettend verrassend vond bij Paradera Park? Debby en Henk, houden net als ik ontzettend van lekker eten. Met hun insider tips ben ik op heel bijzondere plekjes terecht gekomen. Hoe leuk is dat! Het ontbijt bij Paradera Park is overigens top met mooie en verse producten. Een echte aanrader voor wie de voorkeur geeft om ’s morgens een ontbijt op eigen terras of balkon te nuttigen. Dit is absoluut een locatie met een hoog “value for money-gehalte”! Ik heb misschien wel stiekem Paradera Park als laatste accommodatie gekozen, ze zeggen niet voor niets save-the-best-for-last.