Santo Domingo, culturele hoofdstad van de Dominicaanse Republiek - caribbeanlatin.nl

Santo Domingo, culturele hoofdstad van de Dominicaanse Republiek

Iedere reisprof kent de Dominicaanse Republiek van de vele droomstranden en de mooiste hotels, maar even zo weinig kennen de charmante hoofdstad. Best te begrijpen als je weet dat de reistijd vanuit Punta Cana, zo’n 3 uur in beslag neemt. En toch is het de moeite waard zeggen wij vol overtuiging! Wist je dat Santo Domingo de oudste stad van het continent Amerika is?

Een dagje cultuur snuiven

Het koloniale stadshart is indrukwekkend  én overzichtelijk, geen tour de force, maar voldoende tijd om te genieten en een goede indruk te krijgen. Wandelen en ronddwalen door het historisch centrum met mooie pleinen, steegjes, koloniale gebouwen en gezellige cafés en restaurants geven je al snel een behaaglijk gevoel. Muzikanten op straat en genoeg terrasjes of pleinbankjes waar je neer kunt strijken. Trouwens een fietstocht is net zo leuk en helemaal in ‘ons Nederlandse” straatje.

Fotogeniek!

De zona colonial herbergt prachtige gebouwen en staat niet voor niets sinds 1990 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is door de Spanjaarden gesticht en heeft ondanks de verwoesting door een orkaan en plunderingen door piraten stand gehouden. Aan het centrale plein vind je de oudste kathedraal van het westelijk halfrond en het historisch museum van de stad is gevestigd in een al evenzo indrukwekkend historisch pand. Huizen in pasteltinten, smalle straatjes, bloemen en veel vrolijke kleuren! Je blijft je verbazen en je camera maakt overuren! 

Beslist de moeite

Kortom Santo Domingo is de ; place to be’ als je het er tenminste voor over hebt om een hele dag, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op pad te zijn. Je zult er geen spijt van hebben als je met een nieuwe ervaring ‘in the pocket’ terug wilt keren uit Santo Domingo. Het is wel zo’n fotogenieke stad en je kunt er een geweldige tijd doorbrengen. Een transfer is zo geregeld of boek een excursie vanuit Punta Cana, Easy does it,

Tip: Je kunt natuurlijk ook altijd een nachtje in Santo Domingo bijboeken, dan kun je ‘s avonds in een van de leukste restaurantjes eten en borrelen tussen de locals in een hippe trendy bar. Waar slapen? In een van de vele leuke boutique hotels in het koloniale stadshart van Santo Domingo! Te leuk!