Peru reisverhaal: Noord-Peru - caribbeanlatin.nl

Peru reisverhaal: Noord-Peru

december 2015, Monique Peereland

Noord-Peru staat toeristisch gezien nog in de kinderschoenen. Het hotelaanbod, aantal diensten en de kwaliteit daarvan staan in schril contrast met Zuid-Peru. Het maximale comfort is een 3* hotel en een 4×4 auto met chauffeur. Hou rekening met lange ritten over gravelwegen door de bergen, pittige hikes over moeilijk begaanbare paden en onvoorziene omstandigheden onderweg.

Ik reisde van regenwoud naar de Andes, maakte kennis met een indrukwekkende pre-inca cultuur, waaronder Kuelap, ook wel het Machu Picchu van het noorden genoemd. Vandaar naar de Pacifische kust waar ik één van de mooiste archeologische musea ‘Royal Tombs of Sipan’ bezocht om vervolgens neer te strijken aan de kust voor een paar heerlijke dagen van zon, zee en strand.

Voor wie als een van de weinige toeristen getuige wil zijn van de overblijfselen van hoogstaande culturen die er al ver vóór de Inca’s waren. In deze ongerepte regio bevinden zich een aantal van de grootste archeologische schatten in de Amerika’s. De lange ritten en pittige hikes die de onbereikbaarheid van deze plekken alleen nog maar meer benadrukken moet je daarbij wel voor lief nemen.

Klik hier om het reisreport te lezen