Valentijnsdag con mucho amor - caribbeanlatin.nl

Valentijnsdag con mucho amor

Hoe vieren ze Valentijnsdag eigenlijk in Latijns Amerika? In veel van deze landen is de liefde een levenselixer en zelfs tot kunst verheven. Wie kent niet de Tango, Salsa, Samba waar de passie van afspat. Dansen is hier als leren lopen, oud en jong, want dansen brengt vrolijkheid, ritme en hartstocht in ieders leven. En op deze dag van de liefde en vriendschap, doen ze er nog een schepje bovenop, wil je weten hoe, lees dan verder.

Bolivia een dubbele dosis amor

De Bolivianen vieren Día de Amor op 21 september en het is een dag waarop geliefden koekjes, snoepjes en bloemen uitwisselen. Día del Amor y la Amistad wordt niet alleen op 14 februari maar ook op 23 juli gevierd, Tsja waarom eigenlijk ook niet, een dubbele dosis amor is nooit weg!

Colombia, admirador secreto

Deze dag wordt hier op 20 september gevierd en hierin staan de geheime aanbidder centraal, die cadeaus geeft en vol overgave de liefde verklaart in de vorm van bijvoorbeeld een gedicht. <zucht>, lijkt ons wel wat, want zeg nu eerlijk, heel stiekem vinden we het toch allemaal best leuk om een geheime aanbidder te hebben?

El Salvador, jij bent mijn angelito

De kinderen van El Salvador vieren deze dag met een spel dat Angelito (kleine engel) of Amigo Secreto (geheime vriend) heet. Ze kiezen een strookje papier met daarop de naam van een ander kind en geven dan een cadeautje aan hun angelito of amigo secreto. Hoe schattig is dat?

Guatemala con mucho cariño

Deze dag wordt hier ook wel Día del Cariño genoemd en gevierd met het geven van cadeaus. Het gaat erom dat je de ander overstelpt met heel veel hartjes en knuffels. Om maar zo overtuigend mogelijk je genegenheid ofwel cariño te tonen aan je geliefde, familielid, vriend of vriendin en jawel ook collega’s. Idee?

Mexico, día de San Valentín

Onze Mexicaanse vrienden vieren Día de San Valentin, maar wordt hier ook El Día del Amor y la Amistad (dag van de liefde en vriendschap) genoemd. Ook weer veel snoepjes, bloemen én ballonnen, niet alleen voor geliefden maar ook voor vrienden en familie. Dat vieren gaat er lekker uitbundig aan toe, want Mexicanen zijn echte feestvierders,

Argentinië, baas boven baas

In dit zuidelijke land van Zuid-Amerika wordt El Día de Los Enamorados (dag van de geliefden) gevierd. De nadruk ligt vooral op het verwennen van je geliefde met cadeaus en zoetigheden. Voor de Argentijnen is één dag trouwens niet voldoende, er wordt zelfs een hele week voor uitgetrokken. En of dit niet al genoeg is, wordt er in juli ook nog de “week van de romantiek” gevierd. Ach ja, de liefde kan niet vaak genoeg gevierd worden en daar weten ze in dit land echt alles van.

Peru geen rozen maar orchideeën

Peruanen vieren het door orchideeën te geven in plaats van rozen. Omdat Carnaval op hetzelfde moment plaatsvindt, wordt het beschouwd als een nationale feestdag, en velen vieren het met massabruiloften. Ieder zo z’n voorkeur, niet waar?

Brazilië, día de Namorados

De Brazilianen vieren deze dag op 12 juni en noemen het Día dos Namorados ter ere van de heilige Antonius, de heilige van het huwelijk en de heilige die geliefden bij elkaar brengt. Als je dus maar gelooft in Antonius, dan komt het in de liefde vanzelf goed..

Hoe vier jij Valentijnsdag?

Hoe je deze dag van de liefde ook viert of misschien wel niet viert, het draait uiteindelijk om lief zijn voor elkaar zoals je eigenlijk elke willekeurige dag van het jaar zou moeten doen. Positieve aandacht voor iedereen die je lief hebt of gewoon heel graag mag of waardeert.

Kortom wij wensen je een feliz día con mucho amor!